2007. október 13., szombat

hipnorepetitív receptormasszázs

a Sun Control Species új albuma, a 'Scienza Nuova'. Különösen jó, hogy amíg az ember teljesen feleslegesen azon agyal, hogy ez most progressive psy vagy progressive house vagy megint milyen okosak leszünk, addig ez az album megállithatatlanul halad előre a maga precíz 4/4-es lánctalpán. Kedvcsináló. Bármelyikbe, nyugodtan.

Teljesen megszokott jelenség a pszichedelikus zenei szférában, hogy az artistok többféle zenei stílusban alkotnak. Nagyon jó példa erre a francia psytrance nagy öregje, Deedrah, aki többféle projectben (Deedrah, The Good, Bad & Ugly, Synthetic, Transwave, Cypher) is részt vesz. A full-on psytrance után nem kis meglepetés legújabb lemeze, vagyis ez. Federico Baltimore 'Beleza', mediterrán szigetes feeling, nem az Ibiza Chillout Vol. 45321197 stílusában, vagyis nem a nehéz sorsú, masszívan neurotranszmitter reuptake gátolt nyugat-európai fiataloknak készült. Kóstoló.

A 2005-ben alakult lengyel Sundial nevű formáció a napjainkig Scann-Tec néven ismert artisttal kibővülve Sundial Aeonná konvertálódott. Ennek ugyan semmilyen hírértéke nincs de az új albumuk, az 'Apotheosis' önmagáért beszél. Trippy space ambient and a pleasure impact.




A végére egy teljesen besorolhatatlan stílusú zenei tett a Mimesis albuma, az 'Art Imitating Life'. A Mimesis egy ausztrál költő (Steve Kilbey, Church) és pár prominens ottani zenész: Simon Polinski (Hesius Dome/Ornament), Colin Berwick (Big Country), David Abiuso (Victorian State Orchestra), Geoffrey Hales (Rip Van Hippy), Ollie Olsen & John Kilbey közös munkája. Kapaszkodj.



Az albumot többször is meg kell hallgatni. Leírhatatlanul súlyos, filmszerű, néhol depresszív, néhol hipnotizáló hatású. A csendes amerikai, ambient alapokon. Fuckin' brilliant.


3 megjegyzés:

Kóczián Tibor írta...

" A besorolhatatlan stílusú zenei tett" a Mimesis albumát hallgatva a Wim Wenders rendezte Világok végéig című manapság régészeti leletnek tekinthető film jutott eszembe. Üdv. Kócz

Unknown írta...

Hello! A Sundial Aeon album zseniális. Tudnál még ehhez hasonló zenéket ajánlani?

phon írta...

Szia! Ebben a műfajban elég sokan sokfélét alkotnak, így nem garantálom, hogy mindegyik tetszeni fog:

Aes Dana - Memory Shell (2004)
Galaxy - Science of Extasy (2004)
Healer - Higher Grounds (2004)

Bluetech - Sines and Singularities (2005)
Cell - Phonic Peace (2005)
Human Blue - Diskovery Channel (2005)
Solar Fields - Leaving Home (2005)
Tripswitch - Circuit Breaker (2005)

Carbon Based Lifeforms - World of Sleepers (2006)
Koan - Two Moon Butterflies (2006)
Shulman - Random Thoughts (2006)
Entheogenic - Golden Cap (2006)

Enélkül pedig sehova:

Shulman - In Search of a Meaningful Moment (2003)